Zmiany na serwie.

Skargi dotyczące zachowania adminów oraz funkcjonowania serwera.

Zmiany na serwie.

Postprzez Dudas » 5 cze 2008, 13:21

To znowu ja :P Nie chce sie znowu użalać jaki to serwer jest niefajny itd ^^ Chce tylko żebyście przeczytali to co napisze i sie zastanowili:P Na serwie wczoraj były pewne zmiany (dodane zostały rundy,mapki,muzyka) które zostały od razu przez gena usunięte. Fakt faktem jest że w vocie standardowym "dla niektórych" taka mapa awp jest z lekka denerwująca jeśli ktoś nie lubi jej grać. Ale dlaczego od razu usuwać ją z serwera? Nowa muzyka też była bardzo fajna. Dzięki tym zmianom serwer na pewien moment odżył. Grało się wreszcie "fajnie" :P. Lecz niestety nie trwało to długo ponieważ zostało to usunięte. Mody były bardzo fajne rozwiązywały min problemy statsenia na serwerze np. taka zmiana na d1 i już sie gra normalniej ;] Rozmawiałem o tym z gieniochem powiedział że jak jest admin na serwerze nie ma z tym problemów ale czy admin jest ciągle? Dałem w mapkach nową zvk wartą podmiany za starą, napisały 2 osoby że są za podmianą lecz i tak nikt się nią nie zainteresował. O tym też wspomniałem gieniochowi i znowu że jak jest admin to nie ma problemów z kampą w ciemni, i znowu czy admin jest zawsze?!?! Te wszystkie zmiany może nie przypadły do gustu paru osób ale żeby od razu usuwać? Bez tych zmian gra na serwerze jest po prostu nudna. Jak mi to ktoś kiedyś napisał "sl spada na psy, dlaczego? Bo nie trzeba już czekać tyle za slotem". Chcę aby sie wpisywały osoby które są za zmianami na serwerze, może nie dokładnie takimi żeby taka india v4 była w vocie standardowym (chociaż jak wiecie ja byłbym oczywiście za:D) Ale żeby zostawić tą zmianę teamów, muzykę. Na serwerze wkońcu zaistniały jakieś zmiany i wyszło to na lepsze ;]
Obrazek
Dudas
Cheater !
Cheater !

google adsense
Google

Re: Zmiany na serwie.

Postprzez kejan » 5 cze 2008, 13:58

ja jestem za ... grałem wczoraj i grało się bardzo fajnie... takie zmiany są bardzo dobre i nie ma sytuacji ze jak jest vote typu aztec czy dust to wszyscy zazwyczaj sie pchali do ct ... wiem ze na tych mapkach są wyrównane szanse ale tylko na meczach klanowych a nie na serwerach ffa gdzie 9 ludzi w teamie i 3 rashuje ,a reszta kampi na respie... wiec taka zmiana była bardzo fajna i można było pograć po stronie ct i t co dawało jako taki balans;p i jestem za tym żeby te zmiany wprowadzić na nowo ^_^
kejan
Fartuch
Fartuch

Postprzez Subaru-Sama » 5 cze 2008, 14:52

Geno- powiedz mi- dlaczego usunąłeś te mapki itp?
Nie wiedziałem zbytnio o dźwiękach, ale mniejsza o nie, zauważyłem te voty, co wg mnie JEST dobrym pomysłem, nowe mapki są całkiem fajne (grałem na indii_v4- resztę kojarzę z fpsbanana), więc nie wiem czemu je usunąłeś, przecież nic nie psuły, a wręcz poprawiały trochę serwer.
Napisz dlaczego, bo nie widzę logicznego wytłumaczenia...
Obrazek
Subaru-Sama
Godfather
Godfather

Postprzez kifock » 5 cze 2008, 15:09

również nie rozumie dlaczego wszystko wycofano tak szybko jak wprowadzono... muzyka była moim zdanie troche weselna ale puszczać jej nie musiałem, mapy jakby się graczom nie podobały to by na nie zwyczajnie nie głosowali i wtedy byłaby jakaś podstawa do usunięcia ich a nie tak jak to się odbyło, jeśli jest jakieś ograniczenie co do ilości map to wywalmy takiego assalta czy doomhousa bo i tak w to nie gramy. poza tym można je zamieścić na jakimś ftpie a nie na whiterabbit. a co do rund.. w sumie to była jedyna bezpośrendnio wpływająca na graczy zmiana. zastanawiałem się nad tym chwile i doszedłem do wniosku że skoro to ludziom tak bardzo nie pasuje (czy to z powodu nie razenia sobie w drugiej drużynie czy statszenia czy preferencji) to moga sobie bez problemu zmienić team po 10 rundach na ten w którym byli na początku bo przecież nie ma opcji auto-asigne przy wybieraniu drużyn, zatem i ta zmiana była dość korzystna... widać że ktoś się zajął serwerem (czyt lukas), co więcej miał jeszcze pare pomysłów fajnych, a tu z niewiadomych przyczyn (podobno ludziom się nie podobalo, co właśnie widać w tym temacie...) geno wszystko cofnął więc jeśli można to wytłumacz nam wszystkim dlaczego? na koniec spore podziękowania dla lukasa za polepszenie panelu @, dodałbym tam jeszscze ze 3 komendy ale to już na prv.
pzdr
kifock
Pr0
Pr0

Postprzez Biały » 5 cze 2008, 15:24

Lukas opowiadal mi co wprowadzil na serwer i poparlem to wszystkim konczynami. Na prawde przedtawil i wprowazil dobre pomysly... a ja nawet nie zdazylem ich przetestowac (Dzis moge tlumaczyc sie zapieprzem w szkole ze wzgledu na koncowke roku :P ). Pomysl ze zmiana teamu jest wedlug mnie bardzo dobry, koniec ze statszeniem, z ktorym tak staramy sie walczyc. Nowe mapki, chociaz ich nie widzialem, wiem, ze sa potrzebne... ile razy mozna grac to samo ? Lepiej juz wywalic takiego asfalta, o ktorym juz dawno byl temat i sporo ludzi opowiedzialo sie za jego usunieciem. Muzyka ? Juz chyba z 10 razy rozni ludzie pisali o nowych rytmach.
Mam nadzieje, ze pomysly Lukasa jeszcze raz wejda w zycie. Graty dla Lukasa za odswierzenie SL.
Obrazek
UP THE IRONS ! :) Somewhere Back In Time world tour 08 !
Biały
Dyktator

Postprzez Gienioch » 5 cze 2008, 15:30

Jako, że ja głównie odpowiadam za zażalenia na zmiany na serwie to się wypowiem. Nowe mapki syf - po jaką cholere nam 5 mapek awp? Chyba po to, żeby nowi admini, którzy zresztą kochają te mapki, dawali je bez przerwy.. (zerknijcie na statystyki map ze wczoraj) zwłaszcza że są słabe. Nowe mapki są grane, ale myślę że warto byłoby je przetestować przez graczy, zrobić jakieś propozycje od graczy, ankiete i wybrać to co przyda się dla ogółu i w co będą chcieli gracze grać, bo dodawanie ich na serwa, tylko po to, żeby były i zawracały tylko miejsce w budowaniu map jest bez sensu. Muzyka była katastrofalna, może 2 piosenki ciekawe, z tego co rozmawiałem z Genem, jest już gotowa muzyka na serwer, miałem okazje przesłuchać, pasuje klimatem idealnie na serwer. Myślę, że piosenki rodem z disco + syf jak kokaina nie pasują kompletnie na spokoloko. Co do wgrania moda ze zmianą teamów... Jak dla mnie pomysł nietrafiony, mod ma wiele niedociągnięć, zaczynając grę w danej drużynie mod liczy 1 rundę jako 3 (wlicza do tego runde na noże). Nie zdążymy się rozegrać a już zmiana teamów. Na standardach to się kompletnie nie sprawdza, bo najczęściej gramy niewiele ponad 10 rund na mapę, a na mapkach typu india, zvk, deagl jest straszne zamieszanie, ponieważ zmiany są co chwile. Myśle, że są lepsze sposoby walki ze statsami, chociażby usunięcie rankingu, niż zabawa w takie mody. Brakuje jeszcze anty-rusha i mamy idealny serwer tp.
Obrazek
Gienioch
Pr0
Pr0

Postprzez wełna » 5 cze 2008, 15:34

Lukas siedzial caly dzien zeby dokonac istotnych zmian , byly one dobre i urozmaicaly server , nowe nuty , mapy tez ciekawe :)
Nie jestem w stanie zrozumiec dlaczego zostalo to usuniete , szczegolnie ze wiekszosci naszych graczy te zmiany sie podobaly...pomijajcow STATSOW , ale na SL zawsze liczyla sie zabawa , taki jest klimat tego serva .
Geno o co chodzi ? Rozumiem gdybys byl na servie codzienie , ale nawet niewiem czy grasz raz na tydzien , wiec niewiem dlaczego lukas usunal wszystko .
wełna
Pr0
Pr0

Postprzez Dudas » 5 cze 2008, 16:05

Wełna nie Lukas tylko Geno to usunął :P Co do mapek awp, jakie 5? zostały dodane india v4 i awp_run tylko nic więcej. Z tych dwóch jedynie awp_run do wywalenia bo jest totalnie bez sensu nie dosyć że tylko ct może broń kupować jako że nie dostajemy awp na początku to jeszcze ma ogromną wieże na respie z której nawala do Terro które leci podłożyć pake na glockach 8O I jeszcze muzyka wcale zła nie była, jakoś wszystkim sie podobała. A to że jest już gotowe zestawienie to nie prościej dodać do tych? Mamy wtedy serwer idealny. Poza tym jakie zamieszanie ze zmianą teamów? Rozumiem jakby każdy miał ręcznie przechodzić z ct do t ale tak nie jest. Automatycznie zaczynają wszyscy w przeciwnej drużynie. Co do rund to są wliczane te rundy nade-owe a że 3 miną zanim zacznie się gra to już przecież nie jest niczyja wina.
Obrazek
Dudas
Cheater !
Cheater !

Postprzez Gienioch » 5 cze 2008, 16:08

Wełna zapewniam Cie, że byłem na serwie cały dzień praktycznie kiedy zaszły te zmiany i gracze w większości dziwili się i narzekali na to, proponuje zrobić jakieś głosowanie, czy gracze są za zmianami. Muzyka wspaniała? Komu się podobała? Jeżeli ktoś żyje w klimatach helenki i kokainy to gratuluje. 5 mapek awp : india v2, india v4, awp_map_css, awp_run, awp_zvk ... po co tyle? Jedyna zmiana na + to dołączenie do votów po mapach, map niestandardowych, tylko czemu cholera 3 razy pod rząd było w vocie awp, tego nie wiem.
Obrazek
Gienioch
Pr0
Pr0

Postprzez Dudas » 5 cze 2008, 16:11

Gienioch to co mamy według Ciebie całe życie serwera przesiedzieć na standardach? Jakby 10 scoutów było to by było dopiero cool :? I nie mów mi że byłeś cały dzień! 8O jakoś z rana do poludnia Cie nie było gdy wszyscy sprawdzali te zmiany a niektórzy nawet pisali "co sie stało z serwerem? jakoś lepiej sie tu gra" Tak samo jak serwer był przez całą mape awp_run full chociaż to shit...proponuje dodać do tego pare mapek aim_ ;] np. aim_usp jest fajna^^
Obrazek
Dudas
Cheater !
Cheater !

Postprzez Lukas » 5 cze 2008, 16:19

czepiasz się awp, dodałem awp jedną a mianowicie awp_india_v4, reszta już była, i wiele innych mapek jak aim czy fy de itd
Jeśli chodzi o muzykę, została dodana po jednym kawałku z każdego rodzaju muzyki.(disco, hh, techno itd)
Został wprowadzony mod swapu.
Wymuszone rate.
Rozszerzenie mani admin plugin.
Wszystkie wprowadzone zmiany na prośbę Gena zostały w trybie natychmiastowym usunięty z wyjątkiem mani admin plugin.
Pozdro
Lukas
Cheater !
Cheater !

Postprzez Gienioch » 5 cze 2008, 16:21

Napewno byłaby lepsza zabawa, niż na indii, o którą za każdym razem błagają mnie statsiarze, z którymi tak ostro chcecie walczyć. Gdzie ja mówiłem, że chce same standardy? Chce nowych mapek, ale takich które by zaakceptowała większość, a nie dodania 2 mapek awp i 3 średnich (to i tak wysokie określenie) normalnych mapek. Niektórzy mają prace/szkołę i nie dadzą rady być 24 godziny na serwie. Dudas nie rozśmieszaj mnie z tym tekstem "co sie stało z serwerem? jakoś lepiej sie tu gra" to twój tekst który mi wczoraj pisałeś na steamie, że ci się lepiej gra po tych zmianach, ale kompletenie tego nie rozumiem, lepiej ci sie gra, bo doszło 5 nowych piosenek i 4 mapki? Czy lepiej ci sie gra, bo po 10 rundach zmieniasz team? Wcześniej sobie sam zmienic nie mogles, jakas blokada byla? Stalym gracza, te zmiany nie przypadly do gustu, dlatego stoje przy tym, zeby zrobic ankiete na ten temat i dopiero wprowadzac jakies zmiany. Lukas nie wiem w takim razie skąd się wzięło awp_run ? Oprócz tych awp, zauważyłem 3 inne mapki russka coś tam z metalem i jeszcze jedną której nazwy nie skojarzyłem.
Obrazek
Gienioch
Pr0
Pr0

Postprzez Lukas » 5 cze 2008, 16:24

o mapy awp pytaj się kogoś innego, niestety wróżką nie jestem.
Albo Krzysiu albo Geno....
Lukas
Cheater !
Cheater !

Postprzez Gutss » 5 cze 2008, 16:30

a ja proponuje ustawic mape na ilosc rund a nie na czas, przykladowo u nas na serwie jest koniec mapki po 21 (aby jakis team wygral) i zmienjszyc czas na runde!!!!!! do okolo 2min aby nie grac 40min map - o.O
mod na swapa teamow mozna ustawic aby zmienial druzyny po 10 rundach i tyle, co do muzyki i map awp sie nie wypowiadam bo nie gralem wtedy u was.
moda na swapa kiedys widzialem na jakims serwie i byl fajny.
nie to zebym sie czepial ale skoro sie wiekszosci podobalo to chyba warto zostawic tak jak bylo (ewentualnie cos poprawic) a nie kasowac cala prace Lukasa (mam nadzieje, ze macie backup)
Dogadajcie sie przed pezyszlymi zmianami.
Gutss
Pr0
Pr0

Postprzez Biały » 5 cze 2008, 16:34

To niech Ci stali gracze sie wypowiedza, bardzo prosze. Idealny temat. Jak na razie tylko Tobie Gienioch zmiany sie nie podobaja a moj glos sie w ogole nie liczy poniewaz nawet nie przetestowalem.
A propos teamow, prosze Cie Gienioch, dobzre wiesz jak jest kiedy serwer jest pelny albo w jednym teamie jest przewaga... wtedy Dudas nie moze sie przeniec, ale ja rozumiem ze strata jednej rundy na rzecz innego teamu to cos strasznego, niedopuszczalnego i prawnie karalnego.
Obrazek
Biały
Dyktator

Postprzez Gienioch » 5 cze 2008, 16:40

Biały 3 rund, niestety większość graczy się nie wypowiada na forum, ale ich przyatakuje, że jeżeli im się to nie podobało mają się wypowiedzieć, zobaczymy czy poskutkuje. Wtedy Dudas się przenieść nie może, ale czy naprawde po przenosinach gra sie tak zajebiście i ogólnie fajnie, ja jakoś większej różnicy nie odczułem, prócz mętliku w głowie na deaglu, kiedy nie wiedziałem do kogo strzelać, nie dość że przenosi całą drużynę, to dodatkowo mnie, ponieważ dalej wgrane jest na serwa, że automatycznie wyrównywana jest siła i skład drużyn. Skoro tak bardzo odpowiada wam ten mod, chociaż część go jeszcze nie przetestowała, to przynajmniej wyłączmy wyrównywanie drużyn, bo te 2 opcje się będą ze sobą gryzły.
Obrazek
Gienioch
Pr0
Pr0

Postprzez Biały » 5 cze 2008, 16:42

Jezeli sie nie wypowiedza to beda mieli problem. Na razie, wiekszosc jest za zostawieniem zmian, moze nie wszystkich, ale wiekszosci. Poczekajmy na wiecej wypowiedzi.
Obrazek
Biały
Dyktator

Postprzez Dudas » 5 cze 2008, 16:43

Gienioch co do tego tekstu 3mam sie tego uparcie zwłaszcza dlatego że ja tego nie napisałem 8) czego ty tak sie uparcie 3masz wiec :ssij:

Uprzedzam ze OT bedzie kasowany ! (dop. Biały)
Obrazek
Dudas
Cheater !
Cheater !

Postprzez Geno » 5 cze 2008, 18:25

Wbrew oczekiwaniom wszystkim nie zacznę od obrony swoje osoby :afro: (to nie moja wina seriooooo ! ej weźcie heloł spłyńcie ze mnie :( )
Zacznijmy od początku, po tym jak uzgodniliśmy, że Saurian może mieć admina chciałem od razu wejść i to zrobić. A tu zonk, hasło nie pasuje i nie mogę wejść na ftp. Po 3 dniach jak Krzysiu załatwił nowe dane z WR mogłem sobie wejść i zrobić wszystko. Pierwsze co zobaczyłem to dwóch jakiś adminów dodanych z dupy(nie chodzi mi o osoby, które były dodane, bez obrazy) WTF ? Możesz mi Lukas wytłumaczyć czemu dodajesz adminów bez żadnej rozmowy :?: uzgodnień :?: Niektórzy czekają na ten "zaszczyt" wiele miesięcy. Teraz sprawa modów i ulepszeń, ponieważ miesiąc kończący rok szkolny miałem strasznie zawalony nie mogłem grać w css(pochłania dużo więcej czasu niż inne rozrywki) i jedyne informacje na temat serwera dostawałem od Gieniocha. Jest to najbardziej zaufana mi osoba nie licząc klanowiczów(Dudas też coś pisze ale bardziej się podlizuje żeby dostać admina :piwko: ). Słysząc od niego, że wprowadzone zmiany(kolejna rzecz dodana bez wcześniejszej rozmowy. Wiem, że chciałeś dobrze ale nie można tak robić) się nie podobają, kazałem je usunąć. Czytając zresztą tytuły dodanej muzyki: kokaina, helenka, rocky, jakieś mimimi czy coś takiego (takie techno) nie dziwię się, że mogła się nie podobać. A wszyscy Ci którzy nie zdarzyli przetestować zmian ( taaaak Biały chodzi mi o Ciebie :afro: ) proszeni są o milczenie :victory:

PS. Nie mówię, że rzeczy skasowane nie wrócą (np: mod zmian, który musi być poprawiony żeby nie liczył rundy z granatami itp itd) ale muszą one wcześniej być dobrze ustawione pod serwer.
Czy widziałeś już temat wpłata na serwer?
Geno
Troll
Troll

Postprzez Biały » 5 cze 2008, 18:30

Geno napisał(a): A wszyscy Ci którzy nie zdarzyli przetestować zmian ( taaaak Biały chodzi mi o Ciebie :afro: ) proszeni są o milczenie :victory:

Dlatego napsialem ze moj glos sie nie liczy, ale swoje zdanie na ten temat mam i bede je wyrazal kiedy bede chcial Genuś.
Licze na to, ze jak juz zapierdziel Ci sie w szkole skonczy, a wiem ze pod koniec roku jest wyjatkowo duzy, wezmiesz sie za serwer tak jak planowales kiedy wlasciwie juz upadal. Tu na prawde trzeba duzo pracy.
Obrazek
Biały
Dyktator

Następna strona

Powrót do Skargi i żale